Adapter för släpvagn med LED

Artikelnr: 65-99211300-PLE Kategori:

Denna adapter förebygger felmeddelanden som kan uppstå om bilen är utrustad med Canbus ljusövervakning som reagerar på att släpet har LED-lampor monterade.

Från 679,00 kr

Från 679,00 kr

Variant
Detta val är obligatoriskt
13/13-polig 13/7-polig
Clear selection

Mer info

Adapter för släpvagn med LED

OBS: 13/13-polig adapter saknar funktion för stift 9-13 (Strömförsörjning batteri plus, laddström för batteri i husvagn, jord för strömkrets nr. 10, signal som visar kopplat släp & jord för strömkrets 9-12) 


Adapter för släpvagn som är utrustad med LED-belysning. Denna adapter förebygger felmeddelanden som kan uppstå om bilen är utrustad med Canbus ljusövervakning som reagerar på att släpet har LED-lampor monterade.

Välj mellan 13/7 eller 13/13-polig adapter. Endast avsedd för personbilar (12 V)


 • Mikroprocessorstyrd LED-CAN-omvandlare, anpassad för släpvagn med LED-belysning
 • Motverkar felmeddelanden i bilar som har Canbus ljusövervakning
 • 13/7-polig adapter som löser CAN bus problemen på 95% av fordonsparken!

För nyare bilar med CAN-bus ljusövervakningsteknik (bilar från ca årsmodell 1999 och framåt), kan problem uppstå när du ansluter en släpvagn utrustad med LED-belysning på ex släpvagnens bakljus/bromsljus eller blinkers – färddatorn kan tex i vissa fall visa ett felmeddelande.


Vår mikroprocessorstyrda LED-CAN-omvandlare, som helt enkelt sätts mellan fordonet och släpvagnen/husvagnen – löser detta problemet på 95% av fordonsparken – undantaget bilar med pulsstyrt elsystem såsom vissa modeller av SAAB och Opel.

En LED-lampa drar så pass mindre ström att det i vissa fall kan uppfattas som att lampan är trasig av bilens CAN-BUS system och då indikerar bilens kontrollsystem detta. Adaptern löser detta problemet och har en inbyggd strömbegränsning som används för att skydda LED-lampan. Kretsen arbetar utan viloström – den tömmer ej bilens batteri. Enkelt kan man säga att adaptern ”simulerar” glödlampans egenskaper.

Skulle det uppstå ett fel i LED lampan eller en kortslutning i en krets så kopplas helt enkelt den lampan bort av adaptern för att – när felet är åtgärdat – automatiskt att återgå till sitt driftstillstånd utan att adaptern tar skada


 

Ytterligare information

Vikt 0,5 kg
Variant

13/13-polig, 13/7-polig

0
  Normal leveranstid 2-3 arbetsdagar.
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken
   Beräkna frakt
   Tillämpa kod