BlueSolar MPPT 75/15 – Charger

Artikelnr: 7-42714-PLE Kategori:
 • Ultrasnabb Maximum Power Point Tracking (MPPT)
 • Avancerad Max Power Point Detection i händelse av partiell skuggning
 • Flexibel laddningsalgoritm
 • Övertemperaturskydd och effektminskning vid hög temperatur

Det ursprungliga priset var: 1,512,50 kr.Det nuvarande priset är: 1,449,00 kr.

Mer info

BlueSolar MPPT 75/15 – Charger

Ultra fast Maximum Power Point Tracking (MPPT)

Särskilt i molnig väderlek när ljusintensiteten växlar hela tiden kommer en ultrasnabb MPPT regulator att förbättra energiupptagningen med upp till 30% jämfört med PWM laddningsregulatorer och med upp till 10% jämfört med långsammare MPPT regulatorer.

Uteffekt

För stor urladdning av batteriet kan förhindras genom att ansluta alla belastningar till effektutgången. Effektutgången kommer att koppla ifrån belastningen när batteriet har urladdats till en förinställd spänning. Alternativt kan en intelligent batterihanteringsalgoritm väljas: Se Batterilivslängd.
Effektutgången är kortslutningssäker.

Vissa belastningar (särskilt växelriktare) kan bäst anslutas direkt till batteriet och fjärrstyrningen av växelriktaren anslutas till effektutgången. En speciell gränssnittskabel kan komma att behövas, hänvisning till manualen.

 

 • Programmerbar batteriladdningsalgoritm
 • Hänvisning till programavsnittet på vår webbplats för att få detaljer
 • Dag/natt inställning och dimmeralternativ
 • Hänvisning till programavsnittet på vår webbplats för att få detaljer
 • Möjlighet till programmering och visning av realtidsdata och historik
 • –  Moderna Apple och Android smarttelefoner, surfplattor, MacBook-datorer och andra enheter: se informationsbladet med skärmdumpar för VE.Direct Bluetooth Smart dongle och MPPT-appen
 • –  ColorControl panel

 

Batterilivslängd: Intelligent batterinhantering

När en solarladdningsregulator inte kan ladda batteriet på nytt till dess fulla kapacitet inom en dag, är resultatet ofta att batteriet för alltid kommer att cyklas mellan ett “delvis laddat tillstånd” och “slutet på en urladdning” tillstånd. Detta arbetssätt (ingen vanlig full urladdning) kommer att förstöra ett bly-syra batteri inom några veckor eller månader.

Batterilivslängdsalgoritmen kommer att övervaka laddningstillståndet hos batteriet, och vid behov, dag efter dag lätt öka lastfrånkopplingsnivån (dvs. koppla ifrån belastningen tidigare) tills energiupptagningen är tillräcklig för att på nytt ladda batteriet till nästan 100%. Från denna punkt och framåt kommer lastfrånkopplingsnivån att differentieras så att nästan 100% återuppladdning uppnås ungefär en gång i veckan.

Datablad

Ytterligare information

Vikt 2 kg
0
  Normal leveranstid 2-3 arbetsdagar.
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken
   Beräkna frakt
   Tillämpa kod